Ads 468x60px

Pages

Norvég reformkenyér

 2766.

HOZZÁVALÓK:
2,5 dl víz,
2,5 dkg élesztő,
5 dl tej vagy joghurt,
1 kiskanál só,
65 dkg teljes kiőrlésű liszt (Graham-liszt),
40 dkg finom- vagy kenyérliszt.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Morzsoljuk bele az élesztőt a langyos vízbe. Öntsük bele a hideg tejet, és sózzuk meg. Adjuk hozzá a kétféle lisztet, de a finomlisztet apránként dolgozzuk bele, mert lehet, hogy nem kell mind. Hűtőszekrényben, letakarva egy éjjelen át pihentessük. Vajazzunk ki két 1,5 literes püspökkenyérformát. A tésztát belisztezett deszkán felezzük el és gyúrjuk két hosszúkás kenyérré, majd egyenként fektessük a formákba. Szobahőmérsékleten,1 órán át pihentessük, végül előmelegített sütőben, nagy lánggal (200 fok, légkeveréses sütőben 180 fok) kb. 45 percig süssük. A formából kiborítva, rácsra fektetve hagyjuk kihűlni.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése