Ads 468x60px

Pages

Mézes-cseresznyés mákoskalács

 2758.

HOZZÁVALÓK:
12 dkg méz,
8 dkg porcukor,
8 dkg búzadara,
15 dkg darált mák,
4 tojás,
5 dkg vaj,
4 evőkanál kimagozott és lecsöpögtetett cseresznyebefőtt,
2 evőkanál tej,
1 csomag vaníliáscukor,
1 mokkáskanál őrölt fahéj,
1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg,
csipetnyi só.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük a mézet, az olvasztott, de már nem meleg vajat, a cukrot, a fűszereket és a tojások sárgáját addig, amíg jó kemény masszát nem kapunk. Ezután adjuk hozzá a darált mákot és a cseresznyebefőttet, majd felváltva tegyük hozzá a búzadarát és a tojáshabot. Végül a tejjel lazítsuk fel a tésztát, majd öntsük a vastagon kikent, hosszú, keskeny formába. Lassú tűzön süssük meg.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése