Ads 468x60px

Pages

Orosz feketekenyér

 2767.

HOZZÁVALÓK:
6 dl víz,
5 dkg méz,
7,5 dkg élesztő,
1 evőkanál só,
1 evőkanál ecet,
1 púpozott kiskanál köménymag,
2 evőkanál instant kávé,
2 evőkanál finomra aprított hagyma,
45 dkg rozsliszt,
22 dkg finomliszt,
a tetejére:
1 evőkanál kukoricaliszt,
1 dl víz.
 
ELKÉSZÍTÉS:
A mézet kevergetve oldjuk fel a meglangyosított vízben, majd az élesztőt is morzsoljuk bele. Sózzuk meg és az ecetet és a fűszereket adjuk hozzá. A kétféle liszttel dagasszuk be, majd meleg helyen letakarva, kb. 45 percig pihentessük. Borítsuk lisztezett deszkára, felezzük el, formáljuk cipóvá, és újabb 45 percig pihentessük. A cipók tetejét éles késsel 2-3 helyen vágjuk be. Előmelegített sütőben, nagy lánggal (200 fok, légkeveréses sütőben 180 fok) kb. 45 percig süssük. A kukoricalisztet a vízzel 1 percig forraljuk, a kész kenyeret alaposan kenjük be vele és 3 percre toljuk vissza a sütőbe.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése