2995.
HOZZÁVALÓK:
15 dkg porcukor,
10 dkg vaj,
1/2 kiló liszt,
1 csomag sütőpor,
kb. 1,5 deci tej,
1 csomag vaníliáscukor,
1 tojás,
5 dkg darált mandula,
5 dkg cukor,
csipetnyi só.
ELKÉSZÍTÉS:
A lisztet a vajjal, a cukorral, a sütőporral, a vaníliáscukorral, valamint a sóval morzsoljuk el, majd gyúrjuk össze. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy a tészta jó kemény legyen. A tésztát 6-8 órát pihentessük. Tanácsos a tésztát előző este összegyúrni. A pihentetett tésztát nyújtsuk 1/2 centi vastagságúra, majd szaggassuk különböző formákra. Vékonyan kenjük meg tojással és hintsük meg a kristálycukorral elkevert mandulával. Közepes forróságú sütőben süssük ropogósra.
15 dkg porcukor,
10 dkg vaj,
1/2 kiló liszt,
1 csomag sütőpor,
kb. 1,5 deci tej,
1 csomag vaníliáscukor,
1 tojás,
5 dkg darált mandula,
5 dkg cukor,
csipetnyi só.
A lisztet a vajjal, a cukorral, a sütőporral, a vaníliáscukorral, valamint a sóval morzsoljuk el, majd gyúrjuk össze. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy a tészta jó kemény legyen. A tésztát 6-8 órát pihentessük. Tanácsos a tésztát előző este összegyúrni. A pihentetett tésztát nyújtsuk 1/2 centi vastagságúra, majd szaggassuk különböző formákra. Vékonyan kenjük meg tojással és hintsük meg a kristálycukorral elkevert mandulával. Közepes forróságú sütőben süssük ropogósra.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése