2994.
HOZZÁVALÓK:
60 dkg alma,
10 dkg liszt,
1 dkg élesztő,
3 tojás,
25 dkg porcukor,
5 dl tej,
10 dkg dió,
8 dkg porcukor,
5 dkg mazsola,
2 cl rum,
2 cl cseresznyepálinka,
só,
1 dl tejföl.
ELKÉSZÍTÉS:
Kevés tejben forraljuk fel az élesztőt. A maradék tejbe keverjük bele a lisztet, a tojások sárgáját, 5 dkg porcukrot és kevés sót. Adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt, majd 10 percnyi pihentetés után keverjük bele a felvert tojáshabot. Ebből a kelt tésztából süssünk palacsintákat.
60 dkg alma,
10 dkg liszt,
1 dkg élesztő,
3 tojás,
25 dkg porcukor,
5 dl tej,
10 dkg dió,
8 dkg porcukor,
5 dkg mazsola,
2 cl rum,
2 cl cseresznyepálinka,
só,
1 dl tejföl.
Kevés tejben forraljuk fel az élesztőt. A maradék tejbe keverjük bele a lisztet, a tojások sárgáját, 5 dkg porcukrot és kevés sót. Adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt, majd 10 percnyi pihentetés után keverjük bele a felvert tojáshabot. Ebből a kelt tésztából süssünk palacsintákat.
Közben a
reszelt almát a porcukorral, a darált dióval, a megmosott mazsolával, a rummal
és a cseresznyepálinkával főzzük sűrűre. Ezzel a töltelékkel töltsük meg a
palacsintákat, és egyenként tekerjük fel. Szeleteljük fel 3 cm vastagra, és
kivajazott tűzálló tálba helyezzük egymás mellé. Tejföllel leöntve süssük meg.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése