2993.
HOZZÁVALÓK:
1/2 kg cukor,
1/2 l habtejszín,
5 dkg vaj,
kevés vanília,
1 csésze feketekávé.
ELKÉSZÍTÉS:
Fél kiló cukrot, fél liter jó friss habtejszínt, 5 deka vajat, kis darab vaníliát és egy csésze nagyon jó erős feketekávét tegyünk oda főni, és folytonos kavarás mellett főzzük, ameddig, mint a szaloncukornál szokott dörzsölési próbánál, kissé grízesedni kezd. Ekkor vegyük le, és éppen úgy dörzsöljük előbb tányéron, majd márványlapon, mint a szaloncukrot, míg végre ellapítjuk kisujjnyi vékonyra, és akkor egy hosszú kés fokával úgy melegen kockákra osztjuk. Ha kihűlt, a kés fokának nyomán széttördeljük, és viaszos papírba becsomagoljuk.
1/2 kg cukor,
1/2 l habtejszín,
5 dkg vaj,
kevés vanília,
1 csésze feketekávé.
Fél kiló cukrot, fél liter jó friss habtejszínt, 5 deka vajat, kis darab vaníliát és egy csésze nagyon jó erős feketekávét tegyünk oda főni, és folytonos kavarás mellett főzzük, ameddig, mint a szaloncukornál szokott dörzsölési próbánál, kissé grízesedni kezd. Ekkor vegyük le, és éppen úgy dörzsöljük előbb tányéron, majd márványlapon, mint a szaloncukrot, míg végre ellapítjuk kisujjnyi vékonyra, és akkor egy hosszú kés fokával úgy melegen kockákra osztjuk. Ha kihűlt, a kés fokának nyomán széttördeljük, és viaszos papírba becsomagoljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése