Ads 468x60px

Pages

Karácsonyi moszkauer

 2986.

HOZZÁVALÓK:
20 dkg darált dió,
20 dkg cukor,
2 dl tejszín,
5 dkg apróra vágott aszalt, cukrozott gyümölcs (narancshéj, mazsola, szilva).
 
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze a hozzávalókat, majd gőzfürdőn folyamatos kevergetés közben hevítsük forrásig, majd hagyjuk hűlni. Zsírozott, lisztezett lemezen rakjunk kis halmokat, amiket lapítgassunk le. 210 fokos gőzmentes sütőben 8 perc alatt süssük készre. Gyorsan kell dolgozni vele, mert hamar barnul, hiszen ez az édesség néhány milliméter vastagságú. Miután kihűltek a lapocskák, olvasszunk fel egy kevés csokoládét, tegyünk hozzá étolajat, és a lapocskákat egyenként mártogassuk bele úgy, hogy a sütőlappal érintkezett felületét tesszük a csokiba, majd megfordítva zsírpapírra helyezzük. Kihűlés után tálalható.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése