Ads 468x60px

Pages

Karácsonyi gesztenyés tekercs

 2989.

HOZZÁVALÓK:
25 dkg keksz,
18 dkg margarin,
10 dkg cukor,
1/2 dl rum,
1 evőkanál kókuszreszelék,
1 kiskanál kakaó,
a krémhez:
25 dkg gesztenyepüré,
12 dkg margarin,
10 dkg cukor,
0,2 dl rum,
1 kiskanál kókuszreszelék,
a tetejére:
7 dkg tortabevonó étcsokoládé.



 
ELKÉSZÍTÉS:
Daráljuk le a kekszet, dolgozzuk össze a margarinnal, a cukorral, a rummal, a kókuszreszelékkel és a kakaóval, majd tegyük félre. A krém elkészítéséhez nyomjuk át a gesztenyepürét burgonyanyomón, és dolgozzuk össze alaposan a margarinnal, a cukorral, a rummal és a kókuszreszelékkel. Vizezzünk be egy tiszta konyharuhát és terítsük ki. Rakjuk rá a kekszes massza felét, és vízbe mártott késsel nyújtsuk 20 x 15 cm-es téglalappá. Egyenletesen kenjük el rajta a gesztenyetöltelék felét. Ezután a konyharuha segítségével tekerjük fel. Ugyanígy készítsük el a másik tekercset is. Rövid hűtés után olvasztott csokoládéval vonjuk be, és a hűtőben jól dermesszük meg.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése