2541.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg linzertészta,
50 dkg alma,
25 dkg gesztenyemassza,
1 dl tejszín,
4 evőkanál sárgabaracklekvár,
10 dkg mazsola,
2 evőkanál rum,
1-2 evőkanál porcukor.
ELKÉSZÍTÉS:
A tésztát nyújtsuk téglalap
alakúra és béleljünk vele egy közepes nagyságú tepsit, hogy pereme is legyen,
majd tegyük félre. A meghámozott almát lereszeljük le. A gesztenyemasszát keverjük
kenhetőre a tejszínnel és a rummal. A tészta alját kenjük meg a
sárgabaracklekvárral, simítsuk rá a gesztenyemasszát, erre egyenletesen szórjuk
rá a reszelt almát és a megtisztított mazsolát. Kevés porcukorral meghintve tegyük
az előmelegített, forró sütőbe, és mérsékelt lángon 40-45 percig süssük. Csak
teljes kihűlése után szeleteljük fel.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése