2543.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg vaj,
36 dkg Graham liszt,
20 dkg barna cukor,
2 tojás,
1 teáskanál fahéj,
1 kávéskanál sütőpor,
kevés tej az aprósütemény
bekenéséhez,
a díszítéshez:
mandula és kandírozott
gyümölcsdarabok.
ELKÉSZÍTÉS:
A hideg vajat mogyorónyi
darabokra morzsolva keverjük a liszthez, majd a tojások a cukor és a fahéj
hozzáadásával gyúrjuk az egészet sima tésztává. Pihentessük egész éjszaka.
Másnap dolgozzuk bele a tésztába a sütőport, majd nyújtsuk ki fél centiméter
vastagságúra. Egyszerű formák segítségével szaggassunk belőle kicsi kekszeket
és rakosgassuk őket kizsírozott tepsibe. Kenjük be mindegyiknek a tetejét
tejjel, szórjunk rá némi mandulát és kandírozott gyümölcsdarabokat.
Előmelegített sütőben, 200 fokon 12 percig kell sütni. Fogyasztás előtt hagyjuk
kihűlni.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése