2546.
HOZZÁVALÓK:
2 dl tej,
1 dl tejszín,
30 dkg érett magvaváló szilva,
2 cl rum,
8-10 dkg porcukor,
késhegynyi őrölt fahéj,
3 szem szegfűszeg,
csipetnyi só.
ELKÉSZÍTÉS:
A szegfűszeget 0,5 dl vízbe téve forraljuk
fel, és öt percig főzzük, majd a levét szűrjük le és hűtsük ki. A szilvát mossuk
meg, magozzuk ki, és vágjuk apróra, ezután a turmixgépben zúzzuk pépesre. Adjuk
hozzá a cukrot és a szegfűszeges vizet, szórjuk rá a fahéjat és a sót, majd öntsük
rá a tejet, a rumot és a tejszínt. Az egészet keverjük habosra. A
fagylaltmasszát öntsük a fagylaltgép tartályába, és előírás szerint fagyasszuk
meg.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése