2542.
HOZZÁVALÓK:
3 tojás,
15 dkg barnacukor,
35 dkg Graham liszt,
késhegynyi sütőpor,
15 dkg aszalt trópusi
gyümölcskeverék,
15 dkg kandírozott citromhéj,
1 citrom lereszelt héja,
a mázhoz:
4 evőkanál citromhéj,
15 dkg porcukor,
a díszítéshez:
színes cukorkák.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a tojásokat
cukorral, majd keverjük hozzá a lisztet és a sütőport. Aprítógépben aprítsuk
fel a kandírozott citromhéjat és az aszalt gyümölcsöket, azután keverjük ezt és
a reszelt citromhéjat is a tésztához. Jól dolgozzuk össze. Formáljunk kicsi
golyókat a tésztából, helyezzük őket kizsírozott tepsibe, majd süssük ki 160
fokon kb. húsz perc alatt. Miután kihűltek a golyócskák, kenjük be valamennyit
citromléből és porcukorból kevert mázzal és díszítsük apró, színes cukorkákkal.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése