Ads 468x60px

Pages

Kocsonyázott kávés vaníliapuding

2536.

HOZZÁVALÓK:
1 csomag vaníliás pudingpor,
1/2 dl presszókávé,
4 dl tej,
1 csomag vaníliáscukor,
4 dkg zselatinpor,
5 dkg cukor,
1 dl víz,
idény szerinti gyümölcsök.

ELKÉSZÍTÉS:
A pudingport keverjük simára 1 dkg zselatinnal, a vaníliáscukorral és a tejjel, majd állandó kevergetés mellett főzzük sűrűre. Közben a többi zselatint keverjük el a vízzel, adjunk cukrot hozzá és forraljuk fel. Az így előkészített zselével 3-4 mm vastagságban vonjuk be a pudingforma falát. A kihűtött vaníliakrémbe keverjük bele a kávét és töltsük a formákba. A formákat zárjuk le zselével, és hűtőbe téve alaposan hűtsük le. Tálaláskor borítsuk a forró vízbe mártott formákból tányérra a pudingokat, tejszínhabbal és idény szerinti gyümölcsökkel díszítsük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése