2536.
HOZZÁVALÓK:
1 csomag vaníliás pudingpor,
1/2 dl presszókávé,
4 dl tej,
1 csomag vaníliáscukor,
4 dkg zselatinpor,
5 dkg cukor,
1 dl víz,
idény szerinti gyümölcsök.
ELKÉSZÍTÉS:
A pudingport keverjük simára 1
dkg zselatinnal, a vaníliáscukorral és a tejjel, majd állandó kevergetés
mellett főzzük sűrűre. Közben a többi zselatint keverjük el a vízzel, adjunk cukrot
hozzá és forraljuk fel. Az így előkészített zselével 3-4 mm vastagságban vonjuk
be a pudingforma falát. A kihűtött vaníliakrémbe keverjük bele a kávét és töltsük
a formákba. A formákat zárjuk le zselével, és hűtőbe téve alaposan hűtsük le.
Tálaláskor borítsuk a forró vízbe mártott formákból tányérra a pudingokat,
tejszínhabbal és idény szerinti gyümölcsökkel díszítsük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése