2540.
HOZZÁVALÓK:
10 dkg vaj,
10 dkg porcukor,
1 egész tojás + 2 tojássárgája,
10 dkg liszt,
10 dkg őrölt mandula,
1 teáskanál reszelt citromhéj
késhegynyi őrölt fahéj,
eperdzsem,
a tetejére:
cukor,
darált mandula.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a vajat a
cukorral, majd gyúrjuk össze a tojással, a liszttel és az őrölt mandulával. Fűszerezzük
a reszelt citromhéjjal és a fahéjjal, és a tésztát formáljuk egy cipóba.
Egyórai pihentetés után lisztezett deszkán nyújtsuk ki egy centi vastagra, és a
legnagyobb pogácsaszaggatóval szúrjuk ki. A korongok felét egy jóval kisebb
pogácsaszaggatóval ismét szúrjuk ki, ezáltal a tészta egyik feléből kis lapos
pogácsákat, a másik feléből pedig karikákat kapunk. Az egész korongokat
(illetve pogácsákat) kenjük be az eperlekvárral, illesszük rá a karikákat, majd
az így keletkezett üreget újból töltsük meg eperlekvárral. A kis kiszúrt
lapokat tegyük rá a tetejére, ezután tojással megkenve, kristálycukorral és
darált mandulával hintsük meg. Tepsibe téve süssük világosra. Száraz, hűvös
helyen sokáig eláll.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése