Ads 468x60px

Pages

Csodasajtos

2534.

HOZZÁVALÓK:
25 dkg margarin,
25 dkg liszt,
35 dkg reszelt sajt,
3 tojássárgája,
4 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál sütőpor,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál piros fűszerpaprika
1 mokkáskanál törött fekete bors,
a tetejére:
1/2 dl tej.

ELKÉSZÍTÉS:
Tegyük keverőtálba a margarint, a lisztet és 25 dkg reszelt sajtot, morzsoljuk össze, majd adjuk hozzá a tojássárgákat, a sót, a pirospaprikát és a törött borsot. Az egészet addig gyúrjuk, amíg tésztává összeáll. Formáljuk lisztes kézzel nagy cipóvá és alufóliába csomagolva egy éjjelen át tartsuk hűtőszekrényben. Nyújtsuk ki lisztezett deszkán 2 mm vastagságúra, a tetejét kenjük be tejjel, majd osszuk el rajta a megmaradt reszelt sajtot. Vágjunk belőle lisztbe mártott derelyemetszővel hosszú, vékony, de egyforma rudakat. Lapos, széles pengéjű késsel alányúlva, óvatosan rakjuk sütőlemezre, egymástól kis távolságra, nehogy a rudak összesüljenek. Tegyük előmelegített forró sütőbe és süssük szép aranysárgára. Még forrón késsel szedjük le a sütőlemezről, és nagy tálcán terítsük szét, hogy minél hamarabb kihűlhessen. (Nagyon gyorsan sül, ezért nem lehet magára hagyni. Ha megbarnul, megkeseredhet! Egy tepsinyi tészta 7-9 perc alatt megsül, a megadott mennyiség kb. 4 nagy gáz-tepsi méretű sütőlemezre való.) A csodasajtos akár két hónapig is eláll zárt dobozban, vagy alufóliával légmentesen letakart tálban.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése