Ads 468x60px

Pages

Ünnepi diós szelet

 2771.

HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
5 tojás,
10 dkg porcukor,
10 kávéskanál feketekávé,
10 dkg darált dió,
3 evőkanál liszt,
1/2 csomag sütőpor,
a krémhez:
3 dl tej,
3 evőkanál liszt,
3 csomag vaníliáscukor,
15 dkg margarin,
10 dkg vaj,
20 dkg porcukor,
1 tojássárgája,
a mázhoz:
10 dkg étcsokoládé,
10 dkg margarin.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a tésztához a tojások sárgáját a porcukorral, és a kávéval, majd vegyítsük össze a keményre felvert tojásfehérjével. Fakanállal keverjük hozzá a diót és a sütőporral elvegyített lisztet. Mint a piskótát, tepsiben süssük ki. Amíg hűl a tészta, 2 deci tejet forraljunk fel, majd 1 deci tejben keverjük el a lisztet, a vaníliáscukrot és a felforralt tejjel főzzük sűrűre. A vajat a porcukorral és a tojássárgájával keverjük habosra, majd dolgozzuk össze a főzött krémmel. A kihűlt tésztalapot ezzel a krémmel kenjük meg. A mázhoz a csokoládét gőz fölött olvasszuk fel, adjuk hozzá a margarint, majd kenjük a krém tetejére. Fogyasztásig tároljuk hűtőben, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése