Ads 468x60px

Pages

Narancscsemege

2533.

HOZZÁVALÓK:
20 dkg száraz babapiskóta,
3 nagy narancs,
1/2 dl rum,
2 dl tejszín,
2 dl tejföl,
2 dl tej,
csipetnyi só,
8-10 dkg porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Tördeljük apróra a babapiskótát, és rakjuk egy mély tálba. Keverjük el a tejben a rumot és locsoljuk rá a piskótára. Jól forgassuk át. A tejfölbe keverjük bele a sót, egy narancs kicsavart levét és egy narancs reszelt sárga héját, valamint apró kockákra vágott húsát. A megáztatott, ismét összekevert piskótára öntsük rá a tejfölös gyümölcsöt. Ezután verjünk a tejszínből nagyon kemény habot, amit kenjünk rá az édességre, végül fedjük be a megmaradt, meghámozott és vékony karikákra vágott naranccsal. A hűtőszekrényben alaposan hűtsük le. Nem baj, ha a tejszínhab kissé összeroskad, mert a piskóta felszívja az összes levét. Tálalása evőkanállal történik, amellyel adagoljuk desszertes tálkákra a narancscsemegét.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése