1385.
HOZZÁVALÓK:
1/2 kg liszt,
3 tojás,
tej,
élesztő,
1 evőkanál porcukor,
csipetnyi só,
1/4 kg írósvaj,
zsír,
fah éjas
cukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Végy a nyújtódeszkára 1/2 kg lisztet, tégyh ozzá 3 egész tojást, kevés
tejben áztatott élesztőt, egy kanál tört cukrot és egy csipet sót. Gyúrd össze
mindezt s tedd félre, h ogy kissé megkeljen.
Ekkor nyújtsd ki, tégy a közepébe 1/4 kg írósvajat, h ajtsd
össze a tésztát, úgy h ogy a vaj befödve
legyen. Felülről h intsd meg liszttel, nyújtsd
ki vékonyra és ezt ismételd meg h áromszor. Utoljára
nyújtsd ki késfoknyi vastagra s vágj belőle h osszúkás
szögletes darabokat. Tégy a tűzh öz egy
lábasban friss zsírt, tekerd a tésztát fah éjfánk-sütővasra,
erősítsd meg szalaggal, tedd a zsírba és h agyd
szép pirosra sülni. Ha a vasról leveszed, h intsd
meg cukorral kevert finomra tört fah éjjal és
add fel.
Végy a nyújtódeszkára 1/2 kg lisztet, tégy
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése