1396.
HOZZÁVALÓK:
1/4 kg méz,
10 dkg vaj,
10 dkg porcukor,
1 tojás,
2 tojássárgája,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
késh egynyi
fah éj,
szegfűszeg,
1/2 kg liszt
mandula, vagy dió.
ELKÉSZÍTÉS:
Melegítsük fel a mézet, és oldjuk
fel benne a vajat, majd adjuk h ozzá a
porcukrot, az egész tojást, a tojássárgákat, a csapott kávéskanálnyi
szódabikarbónát, a fah éjat, egy kevés
szegfűszeget, és keverjük az egészet nagyon alaposan össze. Tegyük gyúródeszkára
a lisztet, és lassan dolgozzuk össze a mézes keverékkel. Gyúrjuk simára, és
letakarva pih entessük reggelig. Reggel
nyújtsuk ki fél kisujjnyira, és szaggassuk ki. A pogácsákat tegyük liszttel megh intett
bádogra, kenjük meg őket felvert tojással. Mindegyikre tegyünk egy kis
mandulát, vagy diót. Mérsékelt tűzön süssük ki.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése