1398.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg mák,
25 dkg porcukor,
8 tojás,
1 evőkanál liszt,
a krémh ez:
15 dkg vaj,
15 dkg étcsokoládé,
15 dkg porcukor,
a mázh oz:
20 dkg tortabevonó,
2,5 dkg vaj.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük h abosra
a tojássárgákat a porcukorral, majd adjuk h ozzá
a ledarált mákot, a lisztet, és keverjük simára. Végül forgassuk bele a kemény h abbá
vert tojásfeh érjéket. Simítsuk a masszát
kivajazott, kilisztezett tortagyűrűbe, és süssük meg úgy, mint a piskótát.
Miután kih űlt, vágjuk ketté, és kenjük meg a
vajból, a porcukorból, és a felolvasztott étcsokoládéból készített krémmel. A
mázh oz olvasszuk fel a tortabevonó csokoládét,
és apránként keverjük h ozzá a vajat. Ha kih űlt,
vonjuk be vele a koszorút.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése