1387.
HOZZÁVALÓK:
80 dkg alma,
12 dkg vaj,
30 dkg liszt,
10 dkg porcukor,
2 tojás,
18 dkg cukor,
1/2 dl rum,
1/2 csomag sütőpor,
őrölt fah éj.
ELKÉSZÍTÉS:
Morzsoljuk el a vajat a lisztben,
majd adjuk h ozzá a sütőporral elkevert
porcukrot, a tojásokat, és dolgozzuk ki alaposan. Felezzük el a tésztát, és az
egyik kinyújtott lapot tegyük tepsibe. A töltelék elkészítéséh ez
pároljuk meg rövid ideig a kockára vágott, és a cukorral elkevert almát. Öntsük
rá a rumot, majd szórjuk meg őrölt fah éjjal.
Kenjük rá a lapra a tölteléket, majd h elyezzük
rá a másik lapot. Szurkáljuk meg villával, a tetejét pedig kenjük be felvert
tojással. Előmelegített, forró sütőben süssük meg.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése