1388.
HOZZÁVALÓK:
3 dl tej,
3 dkg élesztő,
1 tojás,
1/2 dkg só,
6 dkg zsír,
50 dkg liszt,
a töltelékh ez:
50 dkg juh sajt,
4 dl tejföl,
4 tojás,
10 dkg liszt,
1 kávéskanál köménymag.
ELKÉSZÍTÉS:
Készítsünk kelt tésztát a
lisztből a tejjel, az élesztővel, az egész tojással, a sóval, és a zsírral.
Dolgozzuk ki alaposan, és h agyjuk langyos h elyen
legalább 1 órát kelni. Ezután nyújtsuk ki ujjnyi vastagra, és tegyük
kizsírozott tepsibe. Daráljuk le a juh sajtot h úsdarálón,
majd adjuk h ozzá a tejfölt, a tojásokat, a
lisztet, a köménymagot, és ízlés szerinti mennyiségben sót. Kenjük rá a
tésztára, és forró sütőben süssük meg.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése