1394.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg méz,
1 evőkanál tej,
vanília,
reszelt citromh éj,
3 tojás,
38 dkg liszt,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
10 dkg porcukor,
dióbél.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el egy mély tálban a
mézet a tejjel, kevés tört vaníliával és reszelt citromh éjjal,
majd tegyük meleg h elyre. Ha átmelegedett,
adjuk h ozzá a tojássárgákat, a liszt felét, és
keverjük az egészet h abosra. Ezután adjuk h ozzá
a kevés tejjel elkevert szódabikarbónát, és a tojások, porcukorral elkevert,
keményre vert h abját. Keverjük össze óvatosan
a maradék liszttel, és öntsük kikent, kilisztezett tepsibe úgy, h ogy
az h üvelyujjnyi vastagságban legyen kitöltve. Szórjuk
meg a tetejét vékonyra vágott dióval, és egyenletes tűznél süssük meg.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése