2373.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
8 dkg cukor,
1/2 csomag vaníliáscukor,
csipetnyi só,
1 evőkanál őrölt fahéj,
1/2 citrom lereszelt héja,
2 dl tej,
8 dkg olvasztott vaj,
2 tojás,
5 dkg pirított, darált dió,
1 tojássárgája,
1 teáskanál ánizsmag.
ELKÉSZÍTÉS:
A tojássárgája és az ánizs
kivételével mindent jól dolgozzunk össze. Nyújtsuk ki a tésztát. Tegyük
kivajazott, lisztezett tepsibe. Kenjük be tojássárgájával, szórjuk rá az
ánizst. Közepesen meleg sütőben süssük kb. 1 óráig. Hagyjuk kihűlni. Tetszés
szerinti formákra vágjuk ki. Dobozban sokáig eláll.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése