2384.
HOZZÁVALÓK:
12 dkg liszt,
3 tojás,
4 evőkanál cukor,
5 dkg vaj vagy margarin,
3 dl tejszín,
35 dkg málna,
3 lap fehér zselatin,
3 dkg fehér csokoládé,
késhegynyi só,
2 dkg darált natúr pisztácia.
ELKÉSZÍTÉS:
Tegyük kevés sóval 1.2 dl vízbe a
zsiradékot, és forraljuk fel. Szórjuk bele a lisztet, és fakanállal addig
keverjük, míg a tészta az edény falától el nem válik. Langyosra hűtve egyenként
keverjük bele a tojásokat is. Kb. 30 percig hagyjuk állni. A tésztát töltsük nyomózsákba,
majd sütőpapírral kibélelt tepsire nyomjunk csigavonalat úgy, hogy 22-24 cm
átmérőjű gyűrűt kapjunk. Előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 25 percig süssük.
A sütőből kivéve keresztben vágjuk ketté és hűtsük ki. A zselatint áztassuk vízbe.
25 dkg megmosott málnát pürésítsünk, passzírozzuk át szitán, és keverjük bele a
cukrot. A feloldott zselatint keverjük a pürébe, és 30 percre állítsuk hűvös
helyre. Közben a tejszínt verjük kemény habbá. Amikor a málnapüré dermedni
kezd, adjuk hozzá a tejszínhabot. Töltsük csillagcsöves nyomózsákba, és spricceljük
az alsó lapra. Egyenletesen rakjuk ki a maradék málnaszemekkel, és helyezzük rá
a koszorú tetejét. A fehér csokoládét olvasszuk fel, és díszítésül csorgassuk a
tészta tetejére. Végül hintsük meg a darált pisztáciával.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése