Ads 468x60px

Pages

Epres rétes

2371.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
25 dkg liszt,
1 tojássárgája,
só,
2 dl meleg víz,
a töltelékhez:
50 dkg túró,
10 dkg cukor,
2 dl tejföl,
4 tojássárgája,
10 dkg őrölt mandula,
10 dkg száraz babapiskóta,
csipetnyi só,
1 citrom lereszelt héja és leve,
1 csomag vaníliáscukor,
1 kg eper,
a sütéshez: 10 dkg vaj.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjunk a hozzávalókból rétestésztát, nyújtsuk ki vékonyra és kenjük meg a túrós krémmel. A krémhez keverjük habosra a túrót, a tojássárgákkal, 5 dkg cukorral, csipetnyi sóval, a citromhéjával és levével, a vaníliáscukorral, majd adjuk hozzá a maradék cukrot és a tojások keményre vert habját, végül a mandulát és az elmorzsolt piskótát. Rakjuk ki félbevágott eperdarabokkal és tekerjük fel. Tegyük olvasztott vajjal kikent tepsibe, a tetejét is kenjük meg vajjal és süssük aranybarnára.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése