Ads 468x60px

Pages

Ananászkrém

2378.

HOZZÁVALÓK:
50 dkg ananászbefőtt,
3 dl tejszín,
2 tojássárgája,
1/2 citrom leve,
1 csapott evőkanál liszt,
1/2 dl tej,
1 teáskanál zselatinpor.

ELKÉSZÍTÉS:
Szűrjük le az ananászt a levétől és tegyünk félre a díszítéshez 8 szeletet, a többit pedig vagdossuk nagyon apróra, vagy a turmixgépben zúzzuk pépesre. Keverjük a tojássárgákat simára a liszttel, majd gőz fölött, a citromlével és az ananász-lével apránként felengedve, folyamatos keverés közben főzzük jó sűrűre. Keverjük a tejben a zselatinport simára, illetve nagyon kis lángon oldjuk fel folyamatos kevergetés közben. Adjuk hozzá a már kihűlt tojásos krémhez, majd az összetört gyümölcsöt is beleforgatva, az egészet jól dolgozzuk össze. Végül óvatosan, hogy ne nagyon törjön, a tejszínből vert kemény habot is adjuk hozzá. Osszuk el 4 pohárban a gyümölcsös krémet, a tetejét pedig a félretett ananászdarabkákkal és kevés tejszínhabbal díszítsük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése