2378.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg ananászbefőtt,
3 dl tejszín,
2 tojássárgája,
1/2 citrom leve,
1 csapott evőkanál liszt,
1/2 dl tej,
1 teáskanál zselatinpor.
ELKÉSZÍTÉS:
Szűrjük le az ananászt a levétől
és tegyünk félre a díszítéshez 8 szeletet, a többit pedig vagdossuk nagyon
apróra, vagy a turmixgépben zúzzuk pépesre. Keverjük a tojássárgákat simára a
liszttel, majd gőz fölött, a citromlével és az ananász-lével apránként
felengedve, folyamatos keverés közben főzzük jó sűrűre. Keverjük a tejben a
zselatinport simára, illetve nagyon kis lángon oldjuk fel folyamatos kevergetés
közben. Adjuk hozzá a már kihűlt tojásos krémhez, majd az összetört gyümölcsöt
is beleforgatva, az egészet jól dolgozzuk össze. Végül óvatosan, hogy ne nagyon
törjön, a tejszínből vert kemény habot is adjuk hozzá. Osszuk el 4 pohárban a
gyümölcsös krémet, a tetejét pedig a félretett ananászdarabkákkal és kevés
tejszínhabbal díszítsük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése