2372.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg cérnametélt tészta,
40 dkg túró,
1 kg sárgabarack vagy más idén
gyümölcs,
3 csomag réteslap,
15 dkg vaj,
15 dkg porcukor,
4 tojás,
6 dkg mazsola,
4 dl tejföl,
1 citrom lereszelt héja.
ELKÉSZÍTÉS:
Főzzük ki a cérnametélt tésztát
enyhén sós vízben, majd csepegtessük le. Dolgozzuk össze a vajat, a cukrot, a tejfölt,
a tojássárgáját, a mazsolát, a lereszelt citromhéjat az áttört túróval. Keverjük
bele a kifőtt tésztát és a felvert tojáshabot. Béleljük ki a kivajazott tepsit
réteslappal, öntsük bele a metélt felét, takarjuk be réteslappal és locsoljuk meg
langyos vajjal. Rakjuk rá a kimagozott, félbevágott gyümölcsöt és tegyük rá a
maradék tésztát. Takarjuk be réteslappal ismét és vajjal locsoljuk meg. Közepes
hőmérsékletű sütőben süssük meg.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése