2383.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
10 dkg zsír,
só,
kevés tej,
5 dkg élesztő,
1 tojássárgája,
tejföl,
70 dkg káposzta,
cukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Morzsoljuk el a lisztet (a fele
lehet rétesliszt) a zsírral, ízlés szerint sózzuk (legalább 1 kávéskanállal). Futtassuk
meg kissé cukrozott tejben az élesztőt, tegyük a liszt közepébe és adjuk hozzá a
tojássárgáját. Keverjük össze és annyi tejfölt vagy tejet adjunk hozzá, hogy
rugalmas tésztát kapjunk. Reszeljük le a káposztát és pirítsuk szép barnára olajon,
kevés cukorral, és sóval. Amikor a tészta duplájára kelt, osszuk 2 cipóra, nyomkodjuk
szét kerek lapformára, és kenjük meg a pirított káposztával. Negyedóránként nyújtsuk
ki, 3-4 alkalommal hajtogassuk. Végül nyújtsuk 2-3 cm vastagra, szaggassuk ki, a
tetejét kenjük meg pirospaprikás tojással, és forró sütőben süssük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése