Ads 468x60px

Pages

Bajor túrótorta

 2796.

HOZZÁVALÓK:
1 kg tehéntúró,
4 tojás,
12,5 dkg vaj,
37 dkg cukor,
1 citrom,
1 csomag sütőpor,
1 csomag vaníliáscukor,
6 dkg búzadara,
5 dkg vaníliás pudingpor.
 
ELKÉSZÍTÉS:
A vajat a kristálycukorral, és a vaníliáscukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk az egész tojásokat, hozzákeverjük az egész túrót, majd alaposan eldolgozzuk. A citromhéját lereszeljük, levét kicsavarjuk, a grízzel, sütőporral együtt a masszához keverjük. Gyűrű alakú formát kivajazunk, óvatosan beleöntjük a masszát és 150 fokos sütőben legalább 1 órán keresztül, sütjük. A tortát a formában hagyjuk kihűlni. A tetejét díszíthetjük gyümölcsökkel, lekvárral, tejszínhabbal tetszés szerint.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése