Ads 468x60px

Pages

Diós-barackos batyu

 2797.

HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
bő 1 dl olaj,
1 tojás,
1 dkg élesztő,
1 evőkanál cukor,
1/2 dl langyos víz,
25 dkg darált dióbél,
15 dkg szárított sárgabarack (vagy egészen kemény, beszáradt sárga barackbefőtt vagy dzsem),
1 citrom leve és lereszelt héja,
cukor (ízlés szerint).
 
ELKÉSZÍTÉS:
A tésztához morzsoljuk el az élesztőt langyos vízben és keverjük hozzá a cukrot. A lisztet szórjuk mély tálba, közepébe vájjunk mélyedést, ide öntsük az élesztőt, a sót, az olajat és a tojást. Gyúrjuk össze egy nagy cipóvá, és lisztezett deszkán tiszta konyharuhával letakarva egy óráig pihentessük. Ezután könnyedén átgyúrva nyújtsuk ki 1/2 centi vastagra, és vágjunk belőle kis négyzeteket. A tésztadarabok közepére rakjunk egy kis halmot a töltelékből, majd a négy sarkát összefogva kissé nyomjuk össze. A kis batyukat rakjuk sütőlemezre, és félórai kelesztés után süssük meg. A töltelékhez keverjük össze a darált diót a cukorral, a citromlével, a citromhéjjal, majd adjuk hozzá a kis kockákra vágott gyümölcsöt. Egy-két evőkanál vízzel keverjük, hogy éppen csak összeálljon.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése