Ads 468x60px

Pages

Fedett almalepény

 2794.

HOZZÁVALÓK:
7,5 dkg vaj,
7 dkg cukor,
1 csomag vaníliáscukor,
1 tojásfehérje, és 1/2 tojássárgája,
37 dkg liszt,
2 teáskanál sütőpor,
7 evőkanál tejföl,
a töltelékhez:
1,5 kg alma,
5 dkg cukor,
2-3 evőkanál víz,
1 evőkanál rum,
5 dkg mazsola,
a kenéshez:
1/2 tojássárgája, 1 kanál tejjel elkeverve.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a vajat, majd lassanként adjuk hozzá a cukrot, és a tojást. A sütőporral vegyített liszt 2/3-át szitálva, a tejföllel adjuk a keverékhez, a többi lisztet tegyük a deszkára, a kevert tésztát helyezzük rá, és a liszttel gyúrjuk sima, puha tésztává. A tészta felét vékonyan nyújtsuk ki a tepsi nagyságára, és tegyük félre. A tészta másik felét szintén sodorjuk ki vékonyra, oly nagyságúra, hogy 3 centire kiálljon a tepsiből. Ezzel fedjük le a zsírozott tepsit. A töltelékhez hámozzuk meg az almát, magházát vágjuk ki, vágjuk szeletekre, kevés vízzel gyenge tűzön kissé pároljuk meg. Hűtsük ki, a cukrot, a rumot, a mazsolát keverjük hozzá. A tölteléket a egyenletesen helyezzük a tésztára, a tészta széleit hajtsuk rá. A tojássárgáját a tejjel keverjük el, ezzel a töltelékbe helyezett szeleteket kenjük be, a félretett tésztát terítsük rá. Tojássárgájával kenjük be, villával többször szurkáljuk meg, vagy derelyemetszővel kockaformában menjünk végig rajta. Forró sütőben 30 percig süssük.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése