Ads 468x60px

Pages

Gesztenyetorta

 2790.

Rákóczi János receptje

HOZZÁVALÓK:
12 dkg cukor,
10 dkg vaj,
8 dkg gesztenyepüré,
8 dkg man­dula,
6 tojás.
 
ELKÉSZÍTÉS:
A vajat a tojással, 8 dkg cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a gesztenyepürét, a tojássárgáját, amellyel még jól simára keverjük, végül könnyedén hozzákeverjük a tojásfehérjéből, 4 dkg cukorral felvert kemény habot a darált mandulával együtt. Kivajazott, lisztezett tortaformában mérsékelten meleg sütőben megsütjük. Ha kihűlt, három részbe vágjuk, és vajas gesztenyekrémmel megtöltjük. Ha kifagyott, csokoládéfondánnal bevonjuk. Kis karamírozott gesztenyegolyókkal díszítjük.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése