2790.
Rákóczi János receptje
HOZZÁVALÓK:
12 dkg cukor,
10 dkg vaj,
8 dkg gesztenyepüré,
8 dkg mandula,
6 tojás.
ELKÉSZÍTÉS:
A vajat a tojással, 8 dkg cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a gesztenyepürét, a tojássárgáját, amellyel még jól simára keverjük, végül könnyedén hozzákeverjük a tojásfehérjéből, 4 dkg cukorral felvert kemény habot a darált mandulával együtt. Kivajazott, lisztezett tortaformában mérsékelten meleg sütőben megsütjük. Ha kihűlt, három részbe vágjuk, és vajas gesztenyekrémmel megtöltjük. Ha kifagyott, csokoládéfondánnal bevonjuk. Kis karamírozott gesztenyegolyókkal díszítjük.
12 dkg cukor,
10 dkg vaj,
8 dkg gesztenyepüré,
8 dkg mandula,
6 tojás.
A vajat a tojással, 8 dkg cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a gesztenyepürét, a tojássárgáját, amellyel még jól simára keverjük, végül könnyedén hozzákeverjük a tojásfehérjéből, 4 dkg cukorral felvert kemény habot a darált mandulával együtt. Kivajazott, lisztezett tortaformában mérsékelten meleg sütőben megsütjük. Ha kihűlt, három részbe vágjuk, és vajas gesztenyekrémmel megtöltjük. Ha kifagyott, csokoládéfondánnal bevonjuk. Kis karamírozott gesztenyegolyókkal díszítjük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése