Ads 468x60px

Pages

Burgonyamorzsa kalács

 2792.

HOZZÁVALÓK:
25 dkg búzaliszt,
2,5 teáskanál sütőpor,
12 dkg főtt burgonya,
5 dkg zsemlemorzsa,
12 dkg cukor,
1 csomag vaníliáscukor,
1 evőkanál rum,
csipetnyi só,
1 tojás,
4 dkg vaj,
a töltelékhez:
20 dkg sűrű lekvár, vagy 50 dkg alma.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Szitáljuk tálba a liszttel elkevert sütőport, majd dolgozzuk össze az áttört burgonyával és zsemlemorzsával is. A közepébe készítsünk mélyedést, és ebben a cukrot, fűszert, tojást, olvasztott vajat egymással jól keverjük el. Azután kézzel, vagy két villa segítségével a tésztát morzsoljuk szét apró darabkákra, ha szükséges, még kevés vizet (legfeljebb 1 evőkanál) adjunk hozzá. 2/3 részét ezen morzsaléknak nyomjuk 26 cm átmérőjű tortaformába, erre szórjunk rá hámozott, felvagdalt almát, vagy lekvárt. A töltelékre szórjuk a morzsalék fennmaradt részét, és a szélén gyengéden nyomkodjuk oda.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése