2789.
Rákóczi János receptje
HOZZÁVALÓK:
15 dkg cukor,
8 dkg vaj,
10 dkg liszt,
5 dkg darált dió vagy mandula,
5 szelet csokoládé,
8 tojás.
ELKÉSZÍTÉS:
10 dkg cukrot a vajjal és a megpuhított csokoládéval habosra keverjük. A tojásfehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verjük, és könnyedén hozzákeverjük a dióval vagy mandulával összekevert liszttel együtt. Kivajazott, lisztezett őzgerinc formában, mérsékelten meleg sütőben megsütjük. Ha kihűlt, barackízzel vékonyan bekenjük, csokoládéfondánnal bevonjuk és héjától megtisztított, hosszúkásra vágott fehér mandulával megtűzdeljük. Vaníliás cukorral ízesített tejszínhabot külön adunk hozzá.
15 dkg cukor,
8 dkg vaj,
10 dkg liszt,
5 dkg darált dió vagy mandula,
5 szelet csokoládé,
8 tojás.
10 dkg cukrot a vajjal és a megpuhított csokoládéval habosra keverjük. A tojásfehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verjük, és könnyedén hozzákeverjük a dióval vagy mandulával összekevert liszttel együtt. Kivajazott, lisztezett őzgerinc formában, mérsékelten meleg sütőben megsütjük. Ha kihűlt, barackízzel vékonyan bekenjük, csokoládéfondánnal bevonjuk és héjától megtisztított, hosszúkásra vágott fehér mandulával megtűzdeljük. Vaníliás cukorral ízesített tejszínhabot külön adunk hozzá.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése