Ads 468x60px

Pages

Csokoládés őzgerinc

 2789.

Rákóczi János receptje

HOZZÁVALÓK:
15 dkg cukor,
8 dkg vaj,
10 dkg liszt,
5 dkg darált dió vagy mandula,
5 szelet csokoládé,
8 tojás.
 
ELKÉSZÍTÉS:
10 dkg cukrot a vajjal és a megpuhított csokoládéval habosra keverjük. A tojás­fehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verjük, és könnyedén hozzákeverjük a dióval vagy mandulával összekevert liszttel együtt. Kivajazott, lisztezett őz­gerinc formában, mérsékelten meleg sütőben megsütjük. Ha kihűlt, barackízzel vékonyan bekenjük, csokoládéfondánnal bevonjuk és héjától megtisztított, hosszúkásra vágott fehér mandulával megtűzdeljük. Vaníliás cukorral ízesített tejszínhabot külön adunk hozzá.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése