Ads 468x60px

Pages

Habos lepény

 2798.

HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
28 dkg rétesliszt,
22 dkg margarin,
2 dl tejföl,
1/2 citrom leve,
csipetnyi só,
a töltelékhez:
6 tojásfehérje,
40 dkg cukor,
30 dkg gyümölcs (eper, málna, sárgabarack),
vagy 2-3 evőkanál kakaópor, 1 csomag vaníliáscukor,
vagy 2 evőkanál Nescafé kevés vízben feloldva,
a tetejére:
porcukor.
 
ELKÉSZÍTÉS:
A tésztához a hozzávalókat kézzel összedolgozzuk, és hideg helyen legalább két órát pihentetjük, de lehet egy éjszakán át is. A tésztából két lapot készítünk, mint a krémes pitéhez. A töltelékhez a tojásfehérjéket kemény habbá verjük és belecsorgatjuk a nagyon kevés vízben feloldott, néhány percig forralt cukrot. Ezután gőz fölött addig verjük, amíg sima, fényes nem lesz, és a gőzről levéve, beletesszük az ízesítőket. Ha gyümölcsből készítjük, a gyümölcsöt áttörve vagy turmixolva keverjük a habba, a kakaóport csak önmagában, ill. a vaníliás cukorral együtt keverjük bele, a kávésat nagyon kevés vízben feloldott nescaféval ízesítjük, de ebbe is tehetünk egy csomag vaníliás cukrot. Az alsó, egészben hagyott lapra vastagon rásimítjuk a tölteléket, majd a felső, négyzetekre vágott lappal fedjük be. Porcukorral meghintve, és ha gyümölccsel ízesítettük, esetleg a tetején egy szem gyümölccsel kínáljuk.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése