Ads 468x60px

Pages

Gesztenyetorta csokoládéval

 2968.

HOZZÁVALÓK:
21 dkg cukor,
10 tojás,
17 dkg csokoládé,
kevés vaníliáscukor,
1 evőkanál rum,
28 dkg gesztenyemassza,
a krémhez:
15 dkg gesztenyemassza,
1 dl tej,
12 dkg vaj,
10 dkg cukor,
csokoládémáz.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a cukrot 8 tojássárgájával és 2 egész tojással. Puhítsuk meg a csokoládét sütőben, majd egy kis vaníliáscukorral, és a rummal keverjük a tojáshoz. Megfőtt és szitán áttört gesztenyéből egyidejűleg keverjünk lassan hozzá 28 dekát és a 8 tojás kemény habját. Alaposan kikent tortaformában lassan süssük és másnap vágjuk 3 egyforma korongra. A krém elkészítéséhez főzzük fel a tejet 15 deka passzírozott gesztenyével, majd hagyjuk kihűlni. Közben keverjük habosra a vajat a cukorral, tegyük hozzá a kihűlt gesztenyét, és töltsük meg a tortát, majd vonjuk be csokoládémázzal.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése