Ads 468x60px

Pages

Paprikás, köményes stangli

 2966.

HOZZÁVALÓK:
35 dkg finomliszt,
1 dkg friss élesztő,
1 mokkáskanál cukor,
1,5 dl langyos tej,
1 púpozott teáskanál piros fűszerpaprika,
1 teáskanál köménymag,
1 csapott teáskanál só.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Az élesztőt és a cukrot keverjük simára fél dl langyos tejben, majd futtassuk fel. Ezután a lisztet dolgozzuk össze a felfutott élesztővel, a megmaradt tejjel, valamint az összes fűszerrel. Sima tésztává gyúrva rakjuk lisztezett tálba, a tetejét is lisztezzük be, majd konyharuhával letakarva eredeti térfogatához képest kelesszük a duplájára. Ezután a tésztát lisztezett deszkán ismét gyúrjuk át. Osszuk 12-14 részre és formázzuk stanglikká. A tetejüket vízzel kenjük le, és az előmelegített, forró sütőben közepes lángon süssük meg.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése