Ads 468x60px

Pages

Mokkakrém torta

 2960.

HOZZÁVALÓK:
14 dkg cukor,
4 tojás,
1/2 csomag vaníliáscukor,
1/2 dl erős fekete kávé,
20 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
a töltelékhez:
1 csomag mokkakrém-por,
3 dkg liszt,
15 dkg cukor,
1/2 l tej,
2 tojásfehérje,
a díszítéshez:
cukormáz.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a cukrot a tojások sárgájával és a vaníliáscukorral, azután adjuk hozzá az erősre főzött feketekávét, a liszttel kevert sütőport és a tojásfehérjék keményre vert habját. A tésztából mindjárt süssünk két tortalapot, melyeket kihűlés után a következő előre elkészített töltelékkel töltsük meg: keverjük össze a mokkakrém-port, a lisztet és a cukrot a hideg tejjel, majd gyenge tűzön állandó keverés mellett főzzük egészen sűrűre. A sűrű krémet a tűzről levéve időnként keverjük meg, és kihűlés után keverjük hozzá könnyedén a 2 tojásfehérje keményre vert habját. A tortát kávés cukormáz bevonattal díszítsük, melyre rakjunk mokkaszem-alakú csokoládészemekből koszorút.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése