Ads 468x60px

Pages

Márványszelet

 2961.

HOZZÁVALÓK:
5 dkg vaj,
4 tojás,
1/2 csomag vaníliáscukor,
8 dkg cukor,
8 dkg őrölt mandula,
1/2 csomag sütőpor,
4 dkg reszelt csokoládé,
cukros csokoládémáz.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük ki alaposan a vajat a tojások sárgájával, a vaníliáscukorral és a cukorral, azután adjuk hozzá az őrölt héjas mandulát, a sütőport és a tojásfehérjék keményre vert habját. A tésztát osszuk két részre, egyik részéhez még adjunk reszelt csokoládét. A fehér és barna tésztát zsírozott, lisztezett tepsibe kiskanállal váltva, keverve rakjuk be, s úgy nyomkodjuk egyenesre, hogy a csokoládés tésztarészek barna foltokat mutassanak. Lassú tűznél süssük. Sütés után, ha a tészta már kihűlt, cukros csokoládémázzal vonjuk be, és a máz megszáradása után szeleteljük csak fel.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése