Ads 468x60px

Pages

Töklekvár

 2970.

HOZZÁVALÓK:
25 dkg szárított sárgabarack,
1,2 kg puha húsú tök,
2 vaníliarúd belseje kikaparva,
1/2 liter narancslé,
1 narancs finomra reszelt héja,
3 evőkanál citromlé,
1/2 kg cukor.
 
ELKÉSZÍTÉS:
A barackot negyedeljük. A tököt meghámozzuk, kimagozzuk, hasábokra vágjuk. 75 dkg tököt lemérünk, és 2 cm nagyságú kockákra vágjuk. A barackot, a tökkockákat, a vaníliabelet és a narancslevet összekeverjük, és fedő alatt 20 percig főzzük, míg puha nem lesz. Utána püré állagúvá keverjük, majd a narancshéjat és a citromlevet a cukorral együtt hozzáadjuk. Főzés közben keverjük, míg forrni kezd. 3 perc után azonnal vegyük le a főzőlapról, és tegyük üvegbe. Zárjuk le az üveget. Hidegen három hónapig eláll.



0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése