Ads 468x60px

Pages

Mandulás túrókrém

 2962.

HOZZÁVALÓK:
40-50 dkg tehéntúró,
5 dkg mandula,
1 evőkanál kakaó,
1 pohár tejszín,
15 dkg porcukor,
10 dkg tortabevonó csokoládé,
1 kávéskanál vaj,
1 dl feketekávé,
1 evőkanál kakaó.
 
ELKÉSZÍTÉS:
A tehéntúrót törjük át burgonyanyomón, és keverjük simára a cukorral. A mandulát daráljuk le, a tejszínt verjük habbá, majd a kakaóval együtt adjuk a túróhoz. A csokoládét tördeljük darabokra és egy lábasban a vajjal, a kakaóval és a kávéval, lassú tűzön, folytonos keverés mellett olvasszuk fel. A túrókrémet osszuk kelyhekbe és csorgassuk rá a még forró csokoládémázat. Hagyjuk kihűlni. Mazsolával díszítsük.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése