Ads 468x60px

Pages

Zöldségfánk

 2967.

HOZZÁVALÓK:
8-10 dkg teljes kiőrlésű liszt,
50 dkg sárgarépa (vagy zeller, vagy karalábé),
1 csomag szárított élesztő,
1 dl tej,
2 evőkanál olaj,
2 tojás,
1 teáskanál morzsolt majoránna,
1 mokkáskanál törött fehér bors,
1 mokkáskanál só,
4 adag fokhagymával ízesített tartármártás.
 
ELKÉSZÍTÉS:
A gondosan megtisztított sárgarépát reszeljük le az almareszelő durva fokán. Az élesztőt keverjük simára a tejjel. A habosra felvert tojásokat öntsük össze az élesztős tejjel, keverjük el a liszttel és a fűszerekkel, majd 2 evőkanál olajat is dolgozunk bele. Végül adjuk hozzá a reszelt sárgarépát. Egy mély serpenyőben kétujjnyi olajat forrósítsunk fel, és rakjunk két teáskanál segítségével kis halmokat a forró olajba. Fedő alatt, közepes lángon süssük meg a fánkok egyik oldalát, majd ha pirosra sült, fordítsuk meg, és fedő nélkül süssük tovább a másik oldalát. Papírtörülközőre vagy itatóspapírra szedjük ki a megsült fánkokat, és fokhagymás tartármártással tálaljuk.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése