Ads 468x60px

Pages

Szilvás túrógombóc

 2963.

HOZZÁVALÓK:
50 dkg tehéntúró,
3 tojás,
2 dl búzadara,
csipetnyi só
50 dkg szilva,
A tálaláshoz:
3 evőkanál olaj,
4-5 evőkanál zsemlemorzsa,
porcukor.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze a túrót a búzadarával, csipetnyi sóval és a külön tálban felvert tojásokkal és egy-két óráig hagyjuk állni. Eközben mossuk meg a szilvát, magozzuk ki, és vágjuk félbe. Amikor a tészta összeért, vizes kézzel formáljunk belőle gombócokat, közepükre tegyünk egy fél szem gyümölcsöt, és lobogva forró, sós vízben főzzük ki. Ezután szűrjük, és alaposan csepegtessük le. Végül olajban pirított zsemlemorzsában forgassuk meg és porcukorral megszórva tálaljuk.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése