2705.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg vaj,
25 dkg cukor,
5 dkg reszelt citromhéj,
1 csomag vaníliáscukor,
3 tojás,
2 evőkanál friss citromlé,
23 dkg darált mandula,
15 dkg kukoricaliszt,
3 dkg rétesliszt,
késhegynyi sütőpor.
ELKÉSZÍTÉS:
Kenjünk ki egy 22 cm átmérőjű kerek tortaformát olvasztott vajjal vagy olajjal, és béleljük ki az alját meg az oldalát sütőpapírral. Verjük habosra a vajat a cukorral meg a sütőporral, és ízesítsük vaníliáscukorral, meg citromhéjjal. A tojásokat egyenként dolgozzuk bele, hogy a massza kocsonyás legyen. Végül a citromlevet, a darált mandulát, a kukorica- és réteslisztet is hozzáadva alaposan keverjük ki. Kanalazzuk a formába, a tetejét simítsuk el, és kb. 40 percig, tűpróbáig süssük a 180 fokra előmelegített sütőben. A sütőből kivéve 10 percig pihentessük, majd a szélét meglazítva borítsuk rácsra vagy deszkára. Cikkekre vágva melegen fagylalttal, vagy tejszínhabbal is kínáljuk.
25 dkg vaj,
25 dkg cukor,
5 dkg reszelt citromhéj,
1 csomag vaníliáscukor,
3 tojás,
2 evőkanál friss citromlé,
23 dkg darált mandula,
15 dkg kukoricaliszt,
3 dkg rétesliszt,
késhegynyi sütőpor.
Kenjünk ki egy 22 cm átmérőjű kerek tortaformát olvasztott vajjal vagy olajjal, és béleljük ki az alját meg az oldalát sütőpapírral. Verjük habosra a vajat a cukorral meg a sütőporral, és ízesítsük vaníliáscukorral, meg citromhéjjal. A tojásokat egyenként dolgozzuk bele, hogy a massza kocsonyás legyen. Végül a citromlevet, a darált mandulát, a kukorica- és réteslisztet is hozzáadva alaposan keverjük ki. Kanalazzuk a formába, a tetejét simítsuk el, és kb. 40 percig, tűpróbáig süssük a 180 fokra előmelegített sütőben. A sütőből kivéve 10 percig pihentessük, majd a szélét meglazítva borítsuk rácsra vagy deszkára. Cikkekre vágva melegen fagylalttal, vagy tejszínhabbal is kínáljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése