Ads 468x60px

Pages

Elzászi sós túrótorta

 2703.

HOZZÁVALÓK:
20 dkg túró,
só,
bors,
1-1,5 tojás,
4 evőkanál benedekfű-olaj (áldott bogáncsnak is nevezik),
16,5 dkg liszt,
3 teáskanál sütőpor,
vaj a sütőformához,
liszt a deszka lisztezésére,
10 dkg füstölt bacon,
2 fej vöröshagyma,
1 dl tejszín,
1/2 dkg étkezési keményítő.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjünk el 8 dkg túrót a sóval, a tojással, és 2 kanál olajjal. 16 dkg lisztben keverjük el a sütőport, adjuk a túróhoz, és gyúrjunk belőle tésztát. A túró állagától függően esetleg még tehetünk hozzá lisztet. Vajazzunk ki egy 26-28 cm átmérőjű sütőformát, lisztezzük meg a gyúródeszkát, és nyújtsuk ki rajta a tésztát, majd tegyük a formába. Hagyjunk neki némi szélet is. A túrómassza készítéséhez vágjuk apróra a bacont. A megmaradt túrót keverjük össze a tejszínnel, 1/2 dkg liszttel, a keményítővel és a maradék olajjal, majd ízesítsük ízlés szerint sóval és borssal. A túrómasszát kenjük a tésztára, szórjuk meg a kockákra vágott hagymával és a baconnal. Körülbelül 25 percig süssük a 200 fokra előmelegített sütőben.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése