2697.
HOZZÁVALÓK:
12 dkg vaj,
2-3 tojássárgája,
3 dl tej,
3 dkg élesztő,
2 evőkanál cukor,
kevés só,
liszt,
a töltelékhez:
1/4 l darált mák,
15 dkg cukor,
citrom- és narancshéj,
fahéj,
4-5 evőkanál tejszín, vagy tej.
ELKÉSZÍTÉS:
Élesztős tésztát készítünk: 12 dkg vajat elkeverünk 2-3 tojássárgájával, 3 deci langyos tejjel és 3 dkg, tejben feloldott, élesztővel, melybe 2 kanál cukrot és egy kis sót is tettünk. Lisztet, annyit teszünk hozzá, hogy ne legyen nagyon kemény, jól kidolgozzuk főzőkanállal, és kelni hagyjuk. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, 1/4 liter darált mákot, melyet 15 dkg cukorral, citrom és narancshéjjal, valamint fahéjjal összekevertünk, egészen behintjük, 4-5 kanál tejszínnel, vagy jó tejjel megöntözve összegöngyöljük, még egy kissé kelni hagyjuk és tojással bekenve, lassan megsütjük.
12 dkg vaj,
2-3 tojássárgája,
3 dl tej,
3 dkg élesztő,
2 evőkanál cukor,
kevés só,
liszt,
a töltelékhez:
1/4 l darált mák,
15 dkg cukor,
citrom- és narancshéj,
fahéj,
4-5 evőkanál tejszín, vagy tej.
Élesztős tésztát készítünk: 12 dkg vajat elkeverünk 2-3 tojássárgájával, 3 deci langyos tejjel és 3 dkg, tejben feloldott, élesztővel, melybe 2 kanál cukrot és egy kis sót is tettünk. Lisztet, annyit teszünk hozzá, hogy ne legyen nagyon kemény, jól kidolgozzuk főzőkanállal, és kelni hagyjuk. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, 1/4 liter darált mákot, melyet 15 dkg cukorral, citrom és narancshéjjal, valamint fahéjjal összekevertünk, egészen behintjük, 4-5 kanál tejszínnel, vagy jó tejjel megöntözve összegöngyöljük, még egy kissé kelni hagyjuk és tojással bekenve, lassan megsütjük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése