Ads 468x60px

Pages

Sütés nélküli málnás túrótorta

 2704.

HOZZÁVALÓK:
25 dkg kókuszos keksz,
8 dkg olvasztott vaj,
a töltelékhez:
50 dkg túró,
2 evőkanál zselatin,
1/2 citrom leve,
8 dkg cukor,
3 dl habbá vert tejszín,
25 dkg málna,
olaj.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Béleljük ki a 22 cm átmérőjű kerek tortaforma alját alufóliával, majd a forma alját és oldalát olajozzuk ki. A kekszet daráljuk le, dolgozzuk össze a vajjal, nyomkodjuk kanállal a forma aljára és oldalára, majd húsz percre tegyük hűtőszekrénybe. Közben a zselatint fél deci vízben keverjük simára, fél percig főzzük állandó keverés mellett, majd hűtsük langyosra. A túrót keverjük habosra a cukorral és a citromlével, adjuk hozzá az összetört málnát, keverjük bele a zselatint, és a tejszínhabot óvatosan forgassuk bele egy kanállal. Öntsük a masszát a tésztával bélelt formába, és 5-6 órára tegyük hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen. Cikkekre vágva tejszínhabbal díszítve kínáljuk.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése