Ads 468x60px

Pages

Gerbeaud szelet

 2799.

HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
50 dkg liszt,
25 dkg margarin,
1 tojássárgája,
1 mokkáskanál szódabikarbóna,
4 evőkanál porcukor,
1 csomag vaníliáscukor,
1 dl tejföl,
1 dkg élesztő,
kevés tej,
a töltelékhez:
barackíz,
25 dkg darált dió,
25 dkg porcukor,
1 csomag vaníliáscukor,
a tetejére:
csokimáz.
 
ELKÉSZÍTÉS:
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, és a tojássárgájával, szódabikarbónával, cukorral, vaníliáscukorral, tejföllel és a kevés tejben megfuttatott élesztővel összegyúrjuk. Hideg helyen egy órát pihentetjük, majd három felé osztjuk a tésztát. Az elsőt kinyújtjuk, kibélelünk vele egy közepes nagyságú tepsit, barackízzel megkenjük és az összekevert töltelék felét rászórjuk. Erre fektetjük a második kinyújtott tésztalapot, megkenjük barackízzel, rászórjuk a maradék tölteléket. Befedjük a harmadik kinyújtott tésztalappal, villával megszurkáljuk és fél óráig pihentetjük. Forró sütőben, közepes lángon sötétsárgára sütjük, a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd keserűcsokimázzal vonjuk be a tetejét. Keskeny, hosszúkás szeletekre vágjuk. Sokáig eláll.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése