Ads 468x60px

Pages

Almástorta

 2917.

HOZZÁVALÓK:
35 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
18 dkg vaj,
2 tojás,
15 dkg cukor,
a töltelékhez:
1 kg alma,
20 dkg cukor,
1/2 csomag vaníliáscukor,
10 dkg mazsola,
késhegynyi fahéj.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze deszkán a lisztet a sütőporral, a vajjal, az egész tojásokkal és a cukorral. A tészta felét vajazott tortaformába téve, szépen béleljük ki egészen a felső széléig. Külön készítsük el a vékony szeletekre vágott almából a cukorral, a vaníliáscukorral, a mazsolával és késhegynyi fahéjjal a tölteléket, melyet három részre osztva, rakjunk a tésztával bélelt formába. Minden almás rétegre egy-egy tésztalapot, széleiket mindig az oldaltésztához nyomogatva. Forró sütőben tejesen süssük át és a formából kivéve, vaníliáscukorral bőven hintsük be.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése